About Time aneb Lásky čas

17.05.2014 01:06

Včera další filmový večer, tentokrát se snímkem About Time a britským klasikem žánru Richardem Curtisem - no a musím říct, že na kolena mě to tedy nedostalo. Kouzlo Love Actually, se kterou budou nevyhnutelně už všechny režisérovy filmy porovnávány, totiž tentokrát nezafungovalo. Hlavní hrdina v podání Domhnalla Gleesona (už to jméno!) mi jednak není zrovna sympatický a navíc na to, že má být vlastně ňouma, působí při konverzaci s dívkami nepřirozeně suverénně - takhle pohotový vtipálek by přeci neměl s balením ženských nejmenší problém. Celá sci-fi linka pak samozřejmě totálně hapruje, ale jde o nadsázku a přenesený význam, takže čert to vem, horší je, že moje jinak docela oblíbená Rachel McAdams už je na takovou roli zoufale stará (pětatřicet!), a navíc se (ve scéně s plánováním svatby) brutálně ukáže, že vůbec (ale vůbec!) nemá prsa! Kdo jí proboha dubloval výstřih v Sherlocku Holmesovi?!? :) 

Jasně, film určitě neurazí a spoustu fanoušků si najde, neříkám, že nemůžu doporučit, ale mě to nevzalo ani za srdce ani za nic jiného. Prostě nejslabší čtyři, rutinních 60 % a věřte, že třeba takoví Piráti na vlnách byli mnohem větší zábava! 

PS: Jedinou opravdu zábavnou postavou je sestra hlavního hrdiny v podání zcela neznámé (ale velmi milé!) Lydie Wilson (na dolním snímku vpravo) a za zmínku samozřejmě stojí také účast patrně nejkrásnější herečky současnosti Margot Robbie, byť jen dvojepizodní - to je ta dáma vlevo ;)